piatok, 7 októbra, 2022
spot_img
ÚvodCOVID-19Stanovisko Združenia slovenskej inteligencie k osočovaniu MUDr. Jána Lakotu, CSc. pracovníkmi...

Stanovisko Združenia slovenskej inteligencie k osočovaniu MUDr. Jána Lakotu, CSc. pracovníkmi BMC SAV

23. 7. 2021 Združenie slovenskej inteligencie

Združenie slovenskej inteligencie protestuje proti účelovým vyjadreniam, zavádzaniu a klamstvám zo strany signatárov stanoviska Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied na margo vyjadrení nášho člena, MUDr. Jána Lakotu, CSc.

Signatári stanoviska BMC SAV S. Pastoreková, J. Kopáček a B. Klempa neváhajú zneužívať meno Slovenskej akadémie vied a zapájať ju do propagandy experimentálneho výskumu na ľuďoch v rozpore s Norimberským kódexom. Odmietaním nepohodlných argumentov, zamlčiavaním  neodškriepiteľných faktov a ignorovaním najnovších poznatkov vedcov vrátane laureátov Nobelovej ceny sa stávajú len krátkodobým lacným nástrojom súčasného kovidbyra.

- Podporte nás -

Vyzývame všetkých kriticky zmýšľajúcich spoluobčanov, ktorí odmietajú jednostrannú propagandu bez odbornej diskusie, aby vyjadrili podporu otvorenému dialógu.  V tomto štádiu, keď je účelovo zastavený akýkoľvek dialóg medzi vedcami rôznych názorových platforiem sa signatári stanoviska BMC SAV zapojili do kampane na umlčanie odlišných názorov.

Dôrazne žiadame o nastolenie korektného verejného dialógu medzi odborníkmi a zastavenie zasahovania a manipulácie zo strany politikov a ich prisluhovačov, ktorí sledujú zištné ciele.

Zásadne odmietame účelové vyjadrenia vedcov, ktorí sú ovplyvňovaní osobným prospechom z vyvolanej situácie.

Vyjadrujeme plnú podporu MUDr. Jánovi Lakotovi, CSc. a ďakujeme za jeho statočnosť a obetavosť v boji o pravdu, informovanosť a proti jednostrannej propagande za očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

image_printTlačiť článok
Predchádzajúci článok